RESENYA DE L’HISTORIA DE LA U.E.B. SANTES CREUS – CLUB ESPORTIU SANTES CREUS

 

La Unió Esportiva Barri Santes Creus la va fundar el dia 13 de Juny de 1967,el Senyor Lluis Arto Montaña, un jove de 13 anys d’edat, entusiasta i il·lusionat del futbol, que amb l’ajut desinteressat d’algunes persones del mateix barri va decidir de crear el Club amb el mateix nom de la barriada on residia. Santes Creus, per tal com en aquelles èpoques el nom del barri d’una ciutat, era la clau de la identificació de les persones del seu entorn social i humà.

L’any 1968, la UEB SANTES CREUS ja va organitzar un torneig de primavera en la categoria de futbol infantil, amb la participació d’equips com el C.F. REUS DEPORTIU, que va cedir l’estadi gratuïtament per jugar-hi la final del torneig; altres equips que hi van participar van ser el C. F. Maspujols, el C. P. La Selva del Camp, el C.F. Vandellós i Les Borges del Camp. Tots els partits eren dirigits per joves afeccionats del club, que desitjaven ser àrbitres, entre els quals i havia Antonio Parra Molina (q.e.p.d.) que ens va deixar a l’edat de 16 anys.

Durant la Temporada 1969-70, el nostre club participa en gran encert al IV Campionat d’Espanya de Futbol Infantil, fase provincial, la qual cosa representa el 1er. Campionat Federat.

El dia 7 de Novembre de 1970, la RFEF va aprovar els Estatuts del Club.

A partir de la Temporada 1976-77 i fins a la 1979-80, el club va participar a les competicions federades, en les categories Amateur, Afeccionats i 3a. Regional, i a més a l’ultima temporada també va intervenir-hi amb un equip Aleví.

En acabar la temporada 1979-80, fou donat de baixa l’equip amateur i es van dedicar tots els esforços al futbol base única i exclusivament.

Els clubs de futbol més antics de la ciutat de Reus son el C. F. Reus Deportiu i el C .F. Reddis. Altres com el C. F. Hèrcules, l’Sporting Reus i algun altre, van desaparèixer amb el pas dels anys; el nostre club continua la línia  empresa des de fa anys, i encara amb més vitalitat.

Des de la seva fundació, el nostre club ha estat mancat d’instal·lacions pròpies, passant per gairebé tots els camps de la ciutat, a més d’altres de poblacions dels voltants. Així doncs, podríem dir que el Club a tingut fins a 12 instal·lacions diferents:

Terrenys situats davant de la fàbrica ARPA, a l’avinguda Sant Bernat Calvó

Terrenys dels Pares Mercedaris

Barri Montserrat

Col·legi  la Salle de Reus

Camp antic del C.F. Reddis (carrer Montblanc)

Col·legi Nazaret

Col·legi Pare Manyanet  (antic i nou)

Camp de futbol de Castellvell del Camp

Camp de futbol de Vilallonga del Camp

Camp de futbol Mas Iglesies (Reus)

Instal·lacions Municipals del C.F. Reus Deportiu

Actual camp municipal del C. F. Reddis

Aquestes últimes instal·lacions són les que, mitjançant un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus, el C. F. Reddis i el C. E. Santes Creus, s’utilitzen actualment.

 

El club sempre ha organitzat multitud de tornejos, en els quals han participat els millors Clubs de la Província, del nostre País i de l’estranger (francesos, anglesos, italians, ….). també la nostra entitat ha participat a diferents tornejos amb totes les categories, tant al nostre país con a l’estranger, amb orgull podem manifestar que tots els anys tenim que desestimar la nostra participació a alguns d’ells per manca de temps i dates per tal de quedar bé amb tothom.

 

La UEB Santes Creus de Reus, es un club conegut i respectat a tot arreu, ja que amb molta constància i dedicació s’han assolit les màximes categories dins del futbol base del país, lo que ha comportat que l’estructura de l’entitat ha sigut professionalitzada, tant a l’àmbit esportiu com en l’administratiu.

 

La Temporada 1988-89, el president i soci fundador del Club, el Sr. LLUIS ARTO MONTAÑA, va deixar la presidència i es va obrir un període electoral, en el qual va accedir a la presidència el Sr. Ramón Alabart Sabaté, home vinculat al món del futbol des de feia anys.

 

Al llarg dels quasi 50 anys de la nostra historia, hem contribuït a la formació, tant esportiva com humana dels milers de jugadors que en alguna etapa de la seva infància/joventut han passat pel nostre club, molts d’ells han estat jugadors de referència als principals clubs de la nostra província ( Reus Deportiu, La Pobla de Mafumet, Ascó, Morell, Sant Carles de la Ràpita, …), i alguns han arribat a jugar com a professionals a diverses lligues.

A l’any 1994, el jugador de la nostra entitat DAVID SANCHEZ PARRILLA, va debutar com internacional sub-15, participant al campionat d’Europa de la seva categoria i posteriorment al Mundial de Colòmbia, el mateix any  va ser traspassat al R.C.D. ESPANYOL, iniciant així la llista de jugadors formats al club que  han arribat a clubs d’elit.

JUAN ANGEL ROMAN (actualment a la primera Divisió Portuguesa) i CRISTIAN MARQUEZ, també van ser traspassats al R.C.F. ESPANYOL, en edat infantil i posteriorment els dos van provar fortuna en equips anglesos.

Els darrers anys, el F.C. BARCELONA, ha estat el destí de diversos jugadors de la nostra pedrera, el màxim exponent es el jugador SERGI ROBERTO, actualment jugador del primer equip, internacional en totes les categories i amb un gran futur per endavant. Altres jugadors com JHON TORAL també van passar per la disciplina del F.C. Barcelona i actualment juga al Granada a la primera divisió;  JUAN CRUZ AGÜERO, va ingressar al f. C. Barcelona en edat Aleví, actualment es jugador del ATLETIC DE MADRID JUVENIL i internacional sub 17, amb una gran projecció de futur; el jugador MARC ALEGRE, es una jove promesa del futbol base i juga en les categories inferiors del C.F.Barcelona.

 

A més, jugadors procedents de diversos clubs, han despuntat desprès de jugar al les màximes categories Infantil i cadet, cedides pel nostre club al desaparegut projecte municipal Reus 2002, com son QUEROL I RAMÓN FOLCH, jugadors del C.F. Reus Deportiu de la Segona Divisió, ISAAC CUENCA, actualment al Granada de Primera Divisió, o ALEX LOPEZ DE GROOT, que pertany al Gimnastic de Tarragona de Segona Divisió.

 

A les portes de poder celebrar  el 50 Aniversari de la seva fundació, el nostre club continua la tasca que es va iniciar aquell any 1967, per l’entusiasme del jove  “xiquet” de 13 anys Lluís Arto Montaña, i que entre els actuals  regidors del club hem intentat millorar en tots els aspectes que comporta la pràctica d’un esport com el futbol.

 

El club va ser refundat al Maig de 2010, i fins la Fusió/Absorció al Juny del 2012 (acordada per ambdues Assemblees) del club pel C.F. Reus Deportiu, el nou club va competir i va assolir les categories a les que tenia que renunciar degut a la fusió/absorció de l’antiga entitat.

 

Actualment i gairebé com sempre, durant els últims anys, l’entitat s’ha enfortit, emprenent els seus objectius amb molta més força, guanyant crèdit i seguretat a tots els nivells, estimulant als seus integrants per millorar el dia a dia en benefici de tots els nens i jugadors que conformen aquesta família d’esportistes i persones.

 

La temporada actual, la nostra entitat participa en totes les categories de futbol base: Prebenjamí, Benjamí, Aleví, Infantil, Cadet i Juvenil de la Federació Catalana de Futbol i l’Escola (Babys-Debutants) que participa en un Torneig amb diversos clubs de la comarca al llarg de tot l’any, amb un total de més de 350 jugadors repartits en 24 equips de les diferents categories.

 

Sabem el nostre passat, de on venim i això amb el temps ens ha enfortit i ens ajuda a intentar millorar de cara l futur.